top of page
  • Voința Națională

Rusia, fie că a fost țaristă sau pravoslavnică, a reprezentat pentru noi același pericolCorneliu Coposu: ,,Rusia nu a renunțat niciodată la imperialismul caracteristic, în urma testamentului lui Petru cel Mare. Va adopta orice metode de subjugare a popoarelor care îi stau în drumul expansiunii spre mările calde, spre Bosfor.

Nu avem niciun interes în România să promovăm nici măcar pe linia unui curent pravoslavnic imperialismul rusesc.


Ideea noastră de integrare a concepției de morală creștină în partidele europene nu are nicio contingență cu ideile manifestate sau ascunse ale imperialismului rusesc care, după opinia mea, fie că a fost vorba de o guvernare țaristă, de o guvernare comunistă sau acum, de o guvernare, să-i zicem, revoluționară, nu a renunțat la aceleași idei de expansiune agrară și de penetrare în Europa.


Să ne ferească Dumnezeu de o încercare reușită de penetrare rusească, cu drapelul panslavismului sau a panortodoxiei”


Panslavismul este o mișcare politică ce a apărut întâia oară la mijlocul secolului al XIX-lea și care dorea unirea tuturor popoarelor slave. Atenția principală era îndreptată către Balcani, unde slavii sudici erau guvernați de două mari imperii: Austro-Ungaria și Imperiul Otoman. Panslavismul a fost folosit ca unealtă politică atât de Imperiul Rus cât și de Uniunea Sovietică.


După cum vedem, majoritatea politică, acum din nou guvernamentală în România, funcționează ca o reuniune de găști organizate de cate un dirijor, care poate reprezenta orice, mai puțin interesul național democratic al poporului român.


Oricând viitorul copiilor noștri ar putea fi compromis de lipsa de reacție în fața unei democrații mimate de această majoritate, ce schimba criteriile de interes și decorul așa cum schimbă ,,benzinarul bolșevic" prețul granițelor.


#PrinNoiÎnșine

#FărăDemagogiaBolșevică

bottom of page